22.1.14

SUPERVALÅR


Nu börjas det äntligen. Valåret där jag för första gången har en röst. NEJ till kapitalism! NEJ till liberalism och NEJ till rasism! Jag ber till alla gudar om regeringsskifte och att feministerna för första gången får inta riksdagen.
Har ni fyra timmar över så kolla gärna på partiledardebatten och iaktta hur alliansen gång på gång undviker att svara.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Liberalism står mestadels för så lite skatter som möjligt samt lite stöd av staten. Sänkning av skatter resulterar i att företag och tjänster blir mer och mer privatiserade och vinst till företaget blir en viktigare faktor än kundens bästa. Till exempel så kommer statens stöd att minska hos bland annat skolor, sjukvård eller äldreomsorg. Om vi tar sjukvården som exempel så blir det dyrare att få hjälp om skatterna sänks och pengarna som inte går till skatt går istället till de som är högt uppsatta inom sjukvården istället för de sjuka patienterna eller de anställda. Sjukvård blir då en klassfråga där de som har råd får hjälp.
      En annan faktor är att de som faktiskt tjänar på sänkta skatter i samhället är de som redan är höginkomsttagare eller de som kan hålla sig friska mm. Alltså kommer de som behöver hjälp med till exempel bidrag inte få den hjälpen de behöver och förlora på lite inflytande av staten. Inkomstskillanderna i landet kommer att öka och de som redan är höginkomsttagare kommer att tjäna ytterligare mer.

      Radera